Käytiin joulu viettämässä vaihteeksi miun vanhempien luona. Käytiin ensin iskän luona aattona syömässä ja jakamassa lahjat. Sieltä lähti mukaan mm. kylpypyyhkeet. Sanoin jo miehelleni, että ensi vuonna jos tulee pyyhkeitä lisää niin suutun. Onhan noita pyyhkeitä jo ihan tarpeeksi, ei mahdu kohta kaappiin! Muita lahjoja saatiin mm. lastenhuoneeseen valo, jossa on Niiskuneiti, rahaa, led-tuikkukynttilä, lyhty, arpoja. 
Mies lähti koiruuden kanssa sitten torstaina ajamaan kotia kohden ja mie jäin vielä äidille sunnuntaihin asti ihmettelemään. Äidin kanssa sitten siivoiltiin varastoa, sieltä lähti mukaan vauvalle vaatteita ja vähän katseltiin leluja mitä tulee tänne, ristiäisiin tai nimiäisiin tarvikkeita. :) Isoveikka tuo loput sitten mukanaan helmikuussa. :)

Käytiin mummon luona saunomassa ja mummo totesi, että tytön tekoonko rupesit. Totesin, että niinhän sieltä vissiin tyttö on tulossa ja kuuluu heti "Pitäähän sitä ensin tehdä se lapsenvahti." :D 
Saatiin mummolta vaaleanpunaiset töppöset ja isommalle valkoiset piirakkasukat. <3

Käytiin myös ihmettelemässä enolassa, oltiin siellä yötä. Pojilla oli ainakin hauskaa, itse lähinnä neuloin. Sain neulottua muksulle nutun valmiiksi ja aloittamaan villahousuja. :) Tuli valvottua jopa myöhään, joskus aamu 4 aikaan kömmittiin nukkumaan. Pätkittäistä untahan se vaihteeksi sitten oli.

Isoveikka kovasti tohisi muksusta, sano että heti kun se potkii kunnolla, niin sano! :D Kyseli, että joko kummit on valittu, hän olisi innokas kummi. :) Pitää sitä vielä miettiä, epävirallisethan kummit sitä sitten tulee. :)

Neuvolareissu;
Noo, painoa oli yllättäen tullut lisää. Turvotusta on nyt jaloissa ja sormissa, niin että näkee selkeästi. Päätä ei ole onneksi särkenyt, selkäkivut on iltaisin varsinkin hirveät. Nyt vähän pieni pelko, ettei tule raskausmyrkytys! Nyt täytyy verenpainetta mittailla kotona (pari kertaa ollut korkealla, johtuen siitä kun ei ole nukkunut yöllä) ja stiksata pissiä, ettei ole proteiinia. Just kaverille naureskelin, että kaikkea sitä joutuu kestämään esikoisen tähden ja silti ihanaa olla raskaana.

Näistä sitä on saanut/joutunut "kärsimään" esikoisen kanssa tähän mennessä;

- järkyttävä pahoinvointi/etova olo
- selkä-ja nivuskivut
- väsymys
- turvotukset
- supistelut
- verensokerien- ja verenpaineenmittaukset
- pissan stiksaus
- piikit persuuksiin
- liikuntakielto
- unettomuus
- hengästyminen helpommin/nopeammin
- asioiden unohtelu tahattomasti

Huomenna olisi taas meno synnärille, saas nähdä mitä tällä kertaa siellä on luvassa. Täytyy taas taksilla hurauttaa sinne ja käydä kaupungilla vähän asioilla. 8:15 aika, taas siis aikaisin ylös!

Tänään neuvolassa syke huiteli lapsukaisella siellä 160+, just oli jumpat menossa ja potkut tuntui imakasti. :) On nyt oppinut uuden konstin venytellä, kun uhkaa tila käydä ahtaaksi. Kylkiluihin hieman potkutella. :D

Pitäisi lähteä ensi vuoden puolella ostamaan loput tavarat ja pakata sairaakassi varmuuden vuoksi jo valmiiksi, koskaan ei tiedä milloin se lähtö tulee! Pysyisi vaan helmikuuhun asti masussa. :) Totesi neuvolassa juuri ennen lähtöä, että näemme seuraavan kerran tammikuun lopussa, jos olen yhtenä palasena siihen mennessä vielä! :D Jospa pysyisi helmikuuhun asti. :)

Sanotaan, että odottavan aika on pitkä. Kuulostaahan se reilut 9kk pitkältä ajalta, mutta mitä lopumpaa alkaa aika menemään, sitä lyhyemmältä se aika tunnustaa! Varmaan se ihan loppu aika, laskettuun aikaan se viikko-päiviä, alkaa olemaan jo aika "tule tule tule tule jo!" - tunnetta täynnä. :) Nyt on vaan tunne, älä vielä tule, älä ole raskausmyrkytys, saispa ensi yönä nukuttua.. Pieniä toiveita ja haaveita.

Jospa sitä hetken lepäilisi ja lähtisi sitten hissuksiin touhuamaan, ei kerta uni oikein tule. :/